Túrós pite
Ancsi
Tészta: ½ kg finomliszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1-2 evőkanál tejföl, 1 sütőpor
A lisztet, a porcukrot, és a sütőport nagy tálba szitáljuk. Kissé összekavarjuk. Beleütjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, belemorzsoljuk a vajat, majd az egészet összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát, kinyújtjuk, az egyiket belehelyezzük a tepsibe.
Krém: ½ kg túró, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukorral
A tojássárgákat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd a villával áttört túróval összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába, és a tésztára kenjük. Betakarjuk a tészta másik felével, kissé villával megszurkáljuk, és megsütjük.
Online szótár