Sacher torta

Ancsi

Az egyik legfinomabb torta, amit valaha ettem, készítettem. A család egyik kedvenc desszertje, a csokis tészta nagyon jól harmonizál a lekvárral.

Tészta: 20 dkg finomliszt, 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg porcukor, 8 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor

A csokit gőz felett felosztjuk. Ha már félig kihűlt, összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és jó habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadagoljuk a kristálycukrot. A sütőporos lisztet beleszitáljuk a csokis masszába, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Kettő lapra van szükségünk, amit előmelegített sütőben kb. 40 percig sütünk. Mindkét felét megkenjük rumos baracklekvárral. Kívülről csokival díszítjük.

Máz: 30 dkg étcsoki, 2 evőkanál olaj

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. (Ettől lesz fényesebb a csokimáz.) Bevonjuk vele a torát és ha megszilárdult a csoki, tálalhatjuk is.

Online szótár