Reszelt túrós

Ancsi

Tészta: 3 bögre finomliszt, 1 bögre porcukor,1 tojássárgája, 25 dkg vaj, 2 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál holland kakaóporral

A száraz hozzávalókat elkeverjük fakanállal, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal és a tojássárgájával jól összegyúrjuk. Kétfelé vesszük és hűtőbe tesszük, hogy könnyebben reszelhető legyen.

Krém: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 kg túró, citromhéjat

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a villával áttört túrót és összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a túrós masszába.

A tészta felét belereszeljük a tepsibe, megkenjük lekvárral, rákenjük a túrókrémet és ráreszeljük a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük.

Online szótár