Répás süti
Ancsi
Tészta: 4 tojás, 1,5 bögre finomliszt, 1 bögre étolaj, 1,5 bögre kristálycukor, 2 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 2 teáskanál fahéj, 1 csipet só, 10-15 dkg darált dió, 50 dkg reszelt sárgarépa (kislyukú reszelőn reszeljük le)
A tojást jól kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk az átszitált és a sütőporral elkevert lisztet, sót, olajat, fahéjat, darált diót és reszelt répát. Előmelegített sütőben 175 °C-on kb. 50-55 percig sütjük.
Máz: ízlés szerint porcukor, citromlé
A porcukrot és a citrom levét elkeverjük. A lényeg, hogy sűrű legyen, és a megsült tésztára kenjük. Hagyjuk megszikkadni, és utána szeletelhetjük.
Online szótár