Emeletes élvezet
1. réteg: 25 dkg darált keksz, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, kevés tej
A kekszet összegyúrom a cukorral, a vajjal és annyi tejjel, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy tepsibe kekszet szórok és belenyomkodom ezt a masszát.
2. réteg: 20 dkg túró, ízlés szerint porcukor, 2 dl tejszín, 1 vaníliás cukor
A túrót villával áttöröm, hozzáadom a kétféle cukrot, a habbá vert tejszínt és összekeverem, majd az így kapott krémet rásimítom a kekszre.
3. réteg: 2 cs Aranka vaníliás krémpor, ½ l tej, 1 vaníliás cukorral
A krémport a tejjel és a vaníliás cukorral alaposan kikeverem, hogy jó kemény legyen, s rákenem a túrókrém tetejére.
4. réteg: 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 habfixáló
A tejszínt felverem a porcukorral, a habfixálóval és rákenem a vaníliakrémre. A tetejére reszelt csokit szórok, vagy kakaóport szitálok. Néhány órára hűvös helyre tesszük, hogy jobban átérjenek az ízek.