Diós hókifli

Ancsi

Tészta: ½ kg finomliszt, 25 dkg vaj, 1 dl tejföl (szükség esetén több is lehet), 1 tojássárgája

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, hogy jó puha legyen a tészta. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk.

Diós massza: 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja

A diót elkeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a citromhéját, és beleöntjük a tejet, majd elkavarjuk. Ráhalmozzuk a körök egyik felére, ráhajtjuk a másik felét, kissé összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 190 °C-on 20-22 perc alatt világosbarnára sütjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Online szótár