Amerikai krémes torta

Ancsi

Tészta: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál holland kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6 evőkanál langyos víz

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzászitáljuk a kakaóport és a szódabikarbónát, majd vízzel lazítjuk a tésztáját. A legvégén habbá verjük a fehérjét és óvatosan belekeverjük a masszába. Kb. 20-25 percig sütjük kerek tortaformában, mielőtt kivennék végezzünk tűpróbát.

Vaníliakrém: 2 cs vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 10 dkg vaj

A pudingot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrot és még forrón a vajat is. Csomómentesre keverjük és a kakaós tésztára kenjük.

Meggyzselé: 1 üveg magozott meggy, 1 cs zselatin

A meggyet lecsöpögtetjük, turmixoljuk és felfőzzük a zselatinnal, majd a vaníliás krémre kenjük.

Tetejére: a tejszínhabot (3-4 dl) felverjük és a meggyrétegre kenjük. Ízlés szerint csokireszelékkel, kakaóporral díszítjük.

Online szótár