Albán krémes

Ancsi
Albán krémes

Tészta: 8 tojás, 20 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 12 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 1 cs sütőpor, 1 dl olaj

7 tojás sárgáját, 1 egész tojást, a porcukrot és a vizet jó habosra kikeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, és hozzáadjuk az olajat. Miután jól összedolgoztuk beleöntjük a tésztát a tepsibe és megsütjük.

Krém: 7 tojásfehérje, 2 cs vaníliás puding, ½ l víz, ízlés szerint porcukor (nem kell sok belőle, hiszen a tejszínhabtól édes lesz a süti)
A hét tojás fehérjét habbá verjük. A pudingokat felfőzzük a fél liter vízzel és még forrón hozzákeverjük a habot, kissé édesítjük a porcukorral. A kihűlt tésztára kenjük és 3-5 percig visszahelyezzük a sütőbe, hogy megszilárduljon a krém.

Tetejére: ½ l tejszínhab
Habbá verjük és a kihűlt süti tetejére kenjük. Reszelhetünk rá csokit, vagy megszitálhatjuk kakaóporral.

Online szótár